Site icon olovka.info

Nova Lada Raven Vector 1!!! (Foto galerija)

Dizajner Dmitri Lazarev, našao je firmu koja će mu pomoći da ostvari san i da Ruski superautomobil Lada Raven postane stvarnost.

Dizajner Dmitri Lazarev, koji je prošle godine osmislio dizajn kako bi futuristična Lada Raven trebala izgledati, našao je firmu koja će izraditi 100 primjeraka ovog modela. Trenutno je u potrazi za stručnjacima iz auto – industrije koji će implementirati njegov dizajn i pomoći u izradi prvog Ruskog superautomobila – Lada Raven. Lazarev se udružio sa konstruktorima firme Vector kako bi proizveli 100 automobila. Ovaj dizajn je predstavljen firmi AvtoVAZ, međutim, proizvođač Lade je pristojno saopštio da nisu u mogućnosti da izrade ovakav automobil.

“Tržište AvtoVAZ’-a su modeli namijenjeni pretežno za porodične automobile. Sportski automobil bez gepeka kao što je Lada Raven definitivno nije u našem stilu” rekli su iz AvtoVAZ-a.

Ipak, konstruktori iz Vectora su pristali da učestvuju u projektu.

“Trenutno, tim dizajnera i inženjera radi na ovom automobilu. Proizvešće se ograničen broj vozila i zvaće se Vector Raven”, najavili su iz tima.

Iako se Lazarev još uvijek nada da će se povezati sa Ladom u budućnosti, zajedno sa ljudima iz Vectora, u potrazi je za novim partnerima koji će pomoći u izradi automobila.

Exit mobile version