Site icon olovka.info

Nov izgled Zlatibora: Svjetlosni snopovi, izvorska voda i podno grijanje na šetalištu (FOTO)

zlatibor novi izgled

Turističko jezero u centru Zlatibora, amblem planine dobija potpuno novi izgled. Srce zlatiborskog turizma i simbol njegovog stoljetnog razvoja, pored koga su se odmarale generacije, rekonstrukcijom je dobilo novi sjaj.

U proteklom periodu sprovedeni su obimni radovi na uređenju turističkog centra i samog jezera. Tako su na Kraljevom trgu postavljene nove ploče i rekonstruisan sistem podnog grijanja, postavljene nove klupice, proširena pešačka zona, uređen plato ispred Kraljeve česme i nove zelene površine.

“Korito jezera u potpunosti je obnovljeno. Ovo je najobimnija rekonstrukcija jezera od izgradnje 1947. godine. Izgrađen je novi kolektor kojim će se uspešno rješavati problemi površinskih voda i kontrolisati nivo vode u jezeru. Po obnovljenom koritu postavljena je dekorativna rasvjeta u obliku zvjezdanog neba, kao i svjetlosni snopovi koji imaju mogućnost promjene boje svjetlosnih efekata“, rekao je Milan Stamatović, predsjednik opštine Čajetina.

Foto: RINA/Vladimir Marković

Jezero se puni čistom izvorskom vodom, iz dvije obližnje bušotine, a uskoro će voda iz istih bušotina biti dostupna za piće na svim javnim česmama. Raznobojne bočne prskalice upotpunjuju izgled jezera.

„Novi izgled centra Zlatibora rezultat je želje da se stotinama hiljada gostiju koji odmaraju na Zlatiboru tokom cijele godine, ali i mještanima planine, pruže novi sadržaji i omogući da, na tradicionalno omiljenim lokacijama, stvaraju nove uspomene“, naglasio je Stamatović.

Foto: RINA/Vladimir Marković

Svi radovi na rekonstrukciji centra Zlatibora finansirani su sredstvima opštine Čajetina.

(Agencija RINA)

Exit mobile version