Site icon olovka.info

NINA BUKEJLOVIĆ, kandidatkinja koja osvaja mandate

nina bukejlović

Za koju god izbornu funkciju se kandiduje, Nina Bukejlović iz Doboja – bez poteškoća prolazi. Iako je tek prevalila tridesete, iza nje je bogata politička karijera na kojoj je zavide mnogo iskusnije kolege.

Rođena sam u Doboju, odrasla u Doboju i sve što radim, radim iz ljubavi za moj grad. Kakva sam u privatnom životu, takva sam i u skupštinskim klupama, ne dozvoljavam da lažne patriote i politikanti iz bus-partija (svi mogu stati u jedan autobus) upravljaju našim životima – kaže Nina Bukejlović.

Samodisciplinovana i uporna, uspješno je diplomirala na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banjoj Luci. Kao diplomirani inžinjer arhitekture, od 2017. godine je preuzela funkciju načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi Doboja. Sve do početka ove godine, tu funkciju je savršeno obavljala.

Da joj je osvajanje mandata “mačiji kašalj” govori i činjenica da je 2018. godine izabrana za poslanika u Narodnu skupštinu Republike Srpske, a u dva navrata: 2016. i 2020. godine osvajala je mandate u gradskoj skupštini Doboja.

Oponenti joj prigovaraju da je političko čedo Obrena Petrovića i da je karijeru napravila zbog toga što je imala njegovu nesebičnu podršku.

Ona sama ne krije da podržava Obrena Petrovića, pa na društvenim mrežama ističe fotografije koje promovišu Petrovićev politički angažman.

Oni koje je poznaju kažu da je kompletnim bićem angažovana u politici i da bi, da kojim slučajem živi u Americi, po zanimanju bila “karijerni diplomata”.

Na ovogodišnjim opštim izborima, Bukejlovićeva je pod rednim brojem dva, na kandidatskoj listi za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Čak ni u opoziciji ne mogu joj prigovoriti zbog šarma koji posjeduje, a ima i onih koji je porede sa legendarnom američkom glumicom ruskog porijekla Natali Vud (Natalija Nikolajevna Zakarenko).

Dobro znam šta želim u životu. Pobjednički tim je u Doboju, ponovo ćemo dokazati šta možemo učiniti. Izbori za nas nisu test već potvrda našeg dugogodišnjeg rada – zaključuje Bukejlovićeva.

/olovka.info/

Exit mobile version