Site icon olovka.info

Nikola Ivanović i Luka Mitrović u Zvezdi! Pregovori sa Avramovićem i Stefanom Jovićem pri kraju!

ivanović mitrović zvezda

Crnogorski plejmejker Nikola Ivanović i bivši kapiten KK Crvena Zvezda Luka Mitrović nova su pojačanja KK Crvena zvezda mts.

Sa Aleksom Avramovićem klub sa Malog Kalemegdana je u podmaklim pregovorima, a Stefan Jović je na pragu povratka u redove šampiona ABA lige.

Jedan od najboljih organizatora igre na ovim prostorima Nikola Ivanović potpisao je u petak u večernjim časovima dvogodišnji ugovor sa crveno-belima i predstavljaće veliko pojačanje za crveno-bele kojima predstoje u takmičarskoj sezoni 2021-2022 borbe na 4 “fronta”.

Nikola Ivanović

Nikola Ivanović je visok 190 centimetara, rođen je 19.februara 1994.godine u Podgorici gde je napravio prve košarkaške korake u KK “Džoker”. Nakon sezona u Mornaru i Budućnosti, prelazi u KK Mega Leks, a prvi inostrani angažman imao je u atinskom AEK-u i italijanskoj Orlandini.

Povratkom u Podgoricu 2017. godine preuzima ulogu prvog organozatora igre KK Budućnost i crnogorske reprezentacije, a svoj kvalitet pokazivao je u takmičarski najtežim i najizazovnijim utakmicama počev od Evrolige, preko ABA lige i domaćeg šampionata.

Među nekim od najboljih utakmica koje je odigrao u prethodnim sezonama, tokom kojih je osvojio ABA ligu i nastupao u Evrokupu i Evroligi, i na kojima je pokazao svoj veliki kvalitet, neke su bile upravo protiv Crvene zvezde u koju prelazi sa ciljem da napravi dalji iskorak u svojoj karijeri.

Luka Mitrović je takođe potpisao u petak uveče sa Crvenom zvezdom dvogodišnji ugovor, a svojim povratkom donosi kvalitet, ali i veliko iskustvo koje je sticao igrajući za naš klub takmičarski izuzetno značajne i važne utakmice tokom višegpdišnjeg boravka na Malom Kalemegdanu.

Luka Mitrović

Sada već 28-godišnji krilni centar rodom iz Novog Sada nakon Hemofarma, proveo je u Crvenoj zvezdi čak 5 sezona (2012-2017) i tokom tog perioda osvojio je sa našim klubom sve: 3 ABA lige, 3 šampionata Srbije i 4 Kupa Radivoja Koraća, ali i stekao status kapitena Crvene zvezde koji je znao šta traka nosi sa  sobom na terenu i van njega.

Kao kapiten Crvene zvezde i reprezentativac Srbije prelazi u Bamberg, igrao je i za Manresu, Hapoel iz Jerusalima, a deo protekle sezone proveo je u podgoričkoj Budućnosti sa kojom je igrao finale ABA lige i bio jedan od najboljih igrača tog tima u završnim utakmicama protiv Crvene zvezde.

(KK Crvena zvezda)

Exit mobile version