Site icon olovka.info

Nganu reagovao na mogućnost borbe protiv Džonsa (VIDEO)

nganu vs džons

Izgledi za UFC meč između bivšeg prvaka u teškoj kategoriji Frensisa Nganua i aktuelnog prvaka u teškoj kategoriji Džona Džonesa zapanjujući su događaji za fanove. Ali, s obzirom na Nganuovu odsutnost iz akcije, to je nešto zbog čega fanovi nagađaju hoće li se 36-godišnjak ikada vratiti ili ne.

Nganu je napustio UFC nakon što su propali njegovi pregovori s predsjednikom Dejnom Vajtom za određene zahtjeve u ugovor.

Nedavno je Nganu, koji je sada slobodan agent, otkrio da se želi vratiti u UFC nakon što se okuša u boksu. Ali Vajt je umanjio mogućnost Nganuovog povratka. Uprkos tome, kamerunsko-francuski borac superzvijezda pazio je na nedavna događanja u teškoj kategoriji.

Na svom YouTube kanalu, Nganu je komentariso rezultate glavnog događaja UFC-a 285 u kojem je Džon Džons “giljotinom” savladao Sirila Ganea i osvojio naslov prvaka u teškoj kategoriji u subotu.

“Znao sam da će Džons pobijediti u ovoj borbi, ako se psihički pojavi u dobrom prostoru, a ne kao u posljednje dvije borbe. Nisam vidio da će ta borba biti tako kratka. Mislio sam da će ova tuča trajati duže. Bio sam iznenađen načinom na koji se meč završio”, rekao je Nganu.

“Predator” je potom dodao:

“Mislim da je i on (Džon) bio iznenađen kad je vidio Sirilovu reakciju, jer nije se ni branio. Nije mislio da će predaja doći s mjesta gdje se nalazio. Bila je to sjajna izvedba Džonsa,” dodao je Frensis.

Govoreći o izgledima za borbu protiv “Koščatog”, Nganu je rekao:

“Borba koju bih volio imati, ali nažalost nismo blizu toga. Taj se meč nije dogodio i vjerovatno se nikada neće dogoditi sada kada ima vrlo dug ugovor s UFC-om. Dakle, to se više ne događa”, odagnao je sve sumnje kamerunsko-francuski “Predator”, prenosi “Hindu Times“.

Exit mobile version