Site icon olovka.info

Ngannou spektakularno nokautirao Miočića i postao novi prvak u teškoj kategoriji VIDEO

Ngannou UFC prvak

Kamerunac Francis Ngannou novi je UFC prvak u teškoj kategoriji nakon što je na spektakularan način nokautirao Stipu Miočića na UFC 260 spektaklu održanom u dvorani UFC Apex u Nevadi.

Ključni momenat desio se na početku druge runde kada je Ngannou silovitim lijevim krošeom pogodio Miočića u bradu, a potom mu je zadao još nekoliko udaraca, prije nego je sudija Herb Dean prekinuo meč.

Kamerunac je dominirao od samog početka borbe, dok je Miočić bio dosta pasivan i zasluženo je poražen.

“Ne mogu ovo ni staviti u riječi, osjećaj je savršen. Prvu borbu sa Stipom pamtim otkako se dogodila, naučio sam jako puno iz nje. Čekao sam od tog dana priliku da se vratim, da pokažem da mogu pobijediti i danas sam uspio. Izvlačio sam pouke iz te borbe i vratio se jači”, rekao je emotivni Ngannou, istakavši da se nada borbi sa Jonom Jonesom.

“Za mene je Jon Jones najveći borac svih vremena i čast mi je što traži borbu sa mnom. Spreman sam bilo kad, možemo se boriti već u aprilu, spreman sam”, kazao je Kamerunac.

Njihov prvi duel se desio 20. januara 2018. godine kada je Miočić nakon gladijatorske borbe slavio jednoglasnom odlukom sudija.

Od ostalih borbi vrijedi spomenuti da je Abubakar Nurmagomedov slavio protiv Jareda Goodena jednoglasnom sudijskom odlukom, dok je Vicente Luque gušenjem nanio poraz Tyronu Woodleyju. Sean O’Malley nokautirao je Thomasa Almeidu u borbi bantam kategorije.

(Klix)

Exit mobile version