Site icon olovka.info

Newcastle dobio dozvolu da za 350 miliona eura proda klub saudijskom princu

newcastle united

Newcastle United je dobio dozvolu da izvrši prodaju kluba saudijskom princu Mohammedu bin Salmanu nakon što je riješen spor Engleske i Saudijske Arabije, objavio je Daily Mail.

Prošlogodišnji pokušaj saudijskog princa da preuzme Newcastle je propao jer Saudijska Arabija nije bila riješila pitanje piraterije emitovanja Premiershipa u toj zemlji, ali sada se to promijenilo potpisom prijenosa s katarskim beIN Sportsom.

Daily Mail navodi da je Bin Salman čak vršio pritisak i na britanskog premijera Borisa Johnsona da će se narušiti odnos dvije države ako se ne pokrene procedura, što se sada i desilo.

Princu je tako otvoren put da kupi Newcastle od Mikea Ashleyja za 350 miliona eura i stvori moćan tim kao što se ranije i najavljivalo.

Sličnu sudbinu doživjeli su Manchester City ili Paris Saint-Germain koji su vrlo brzo postali moćni u svijetu nogometa nakon “upumpavanja” novca s Bliskog istoka.

Inače, prošle godine se kao moguća pojačanja u Newcastle United spominjala brojna zvučna imena poput Garetha Balea ili Luke Jovića.

U svakom slučaju, engleski nogomet će biti dodatno ojačan ukoliko Newcastle doživi najavljeni preporod.

Exit mobile version