Site icon olovka.info

Nevjerovatni Dončić “uništio” Pelikanse i ostvario podvig koji se čeka od 1966. VIDEO

dončić

Na NBA parketima u noći iza nas odigrano je pet mečeva, a program je obilježio nevjerovatni Luka Dončić koji je vodio svoj Dalas do pobjede kod Nju Orlinsa rezultatom 125:118.

Dončić je još jednom ispisao istoriju Meveriksa, ali i došao do podviga koji se u NBA ligi čekao od 1966. godine.

Slovenački košarkaš je postigao 49 poena i dodao 15 skokova i osam asistencija u uzbudljivom meču u kojem su Pelikansi tražili preokret nakon fantastične posljednje četvrtine. Ipak, Dalas je zadržao prednost i ostvario trijumf.

Dončić je tako postao prvi igrač nakon legendarnog Vilta Čemberleina koji je unutar mjesec dana upisao više od jedne partije s najmanje 45 poena, 15 skokova i pet asistencija. Prije Čemberleina ovaj podvig napravili su još Volt Belami i Eldžin Bejlor u najjačoj ligi svijeta.

Također, Slovenac je izjednačio i klupski rekord. Ovo mu je četvrti put u karijeri da je u dresu Dalasa upisao 45 ili više poena, koliko je uspio samo Mark Agvajer u klupskoj istoriji. Nema dileme da će sjajni Dončić i to nadmašiti.

Spektakularnu partiju upisao je i Džoel Embid koji je sa 42 poena, 14 skokova i pet asistencija vodio Filadelfiju do pobjede nad aktuelnim prvakom Milvokijem rezultatom 123:120.

Najviše drame viđeno je u okršaju Šarlota i Majamija, a na kraju je gost slavio nakon produžetka rezultatom 111:107. Vošington je bio bolji od Bruklina, dok su LA Klipersi brojali do 142 u pobjedi protiv Hjustona.

Exit mobile version