Site icon olovka.info

Nevjerovatne scene na sinoćnjem UFC-u: Borac molio za prekid meča, trener ga hladno odbio (VIDEO)

Max Rohskopf

Najkontroverzniji trenutak sinoćnjeg UFC on ESPN eventa u Las Vegasu dogodio se na samom početku programa na meču u kojem je Max Rohskopf upisao poraz od Austina Hubbarda predajom prije početka treće runde.

Rohskopf je nakon dvije runde bio umoran i isprebijan, a iako je mogao zadobiti ozbiljne povrede da je nastavio borbu, upravo na to ga je poticao njegov trener.

Čim je sjeo na stolicu nakon završetka druge runde Rohskopf je zavapio svom treneru da prekine borbu, a onda je uslijedila žestoka jednominutna rasprava borca i trenera.

Max je uporno zahtijevao od trenera da prekine borbu, ali je on to odbijao govoreći mu: “Možeš ga pobijediti”, “Imamo ga”, Ostani na nogama, uđi u klinč”, “Prestani, ti si prvak”…

I u trenutku kad se oglasila sirena za početak treće runde Max nije ustajao sa svoje stolice već je po ko zna koji put izustio “Predaj borbu”, a onda mu se približio i jedan od liječnika.

Tek nakon upita službena osoba u oktagonu, njegov trener je odgovorio da Max želi odustati pa je prišao i glavni sudija meča te prekinuo dvoboj.

Izvor klix.ba

Exit mobile version