Site icon olovka.info

Nevjerovatne scene iz Saudijske Arabije: Benzemu na predstavljanju dočekalo 65 hiljada navijača FOTO/VIDEO

saudijska arabija fudbal

Na stadionu Kralj Abdullah Sport City predstavljen je novi igrač Al-Ittihada Karim Benzema, kojem je pristustvovalo čak 65 hiljada navijača ovog kluba.

Doskorašnji član madridskog Reala prije dva dana službeno je potvrdio kako je odlučio svoj fudbalski put nastaviti upravo u Saudijskoj Arabiji.

Time je francuski napadač nastavio niz prekaljenih evropskih fudbalskih asova koji svoje karijere nastavljaju na arapskom poluostrvu.

Pravu ludnicu na tribinama izazvao je nakon što je na stadion donio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg fudbalera Evrope, koja mu je i više nego zasluženo pripala prošle godine.

Sjajni Francuz u Al-Ittihad stiže nakon punih 14 godina koje je proveo u Real Madridu sa kojim je osvojio sve što je mogao da osvoji.

U tom je periodu za Kraljeve odigrao 648 utakmica u kojima je postigao čak 354 gola, računajući sva takmičenja.

Prethodno je takođe sa velikim uspjesima nosio dres Lyona. Za reprezentaciju Francuske je na 97 mečeva postigao 37 pogodaka.

Ekipa Al-Ittihada se prošle sezone domogla šampionske titule u saudijskoj Pro ligi ispred Ronaldovog Al-Nassra, a sa Benzemom u napadu će i u narednoj pokušati da ponove ovaj podvig.

Exit mobile version