Site icon olovka.info

Netflix: Dijeljenje računa će se uskoro dodatno naplaćivati

netflix podjela naloga

Netflix već duže vrijeme pokušava spriječiti podjelu naloga između nekoliko domaćinstava – do sada bez uspjeha. Sada servis mijenja strategiju.

Ako živite zajedno, možete službeno dijeliti Netflix račun. Ovisno o verziji pretplate, do četiri osobe mogu strimovati uporedo. Ali u praksi, mnogi ljudi koji ne žive u jednom domaćinstvu takođe dijele račun. Usluga striminga sada želi okončati ovu, kako Netflix kaže, “zabunu oko toga da li i kako se Netflix može dijeliti”. Netflix testira nove funkcije u Čileu, Kostariki i Peruu u narednim sedmicama, kako kompanija najavljuje. Prije nego što se ova promjena uvede u sve zemlje, Netflix želi da sačeka i vidi iskustva sa testova u tri zemlje.

Dodajte dva podračuna uz malu nadoknadu

Pretplatnici na standardne i premium modele trebali bi imati mogućnost dodavanja do dva podračuna. Namijenjeni su osobama izvan vašeg domaćinstva i koštaju između dva i tri eura po profilu. Dodatni članovi se mogu prijaviti sa svojim vlastitim računom i lozinkom, a personalizovane preporuke i istorija gledanja ostaju odvojene.

Svako ko je prethodno dijelio račun može podijeliti različite korisnike na individualne račune ili podračune. Na ovaj način svako može čuvati svoju istoriju.

U 2021. Netflix je već testirao drugu varijantu da spriječi dijeljenje naloga: korisnici su morali da verifikuju svoje naloge putem SMS-a ili e-pošte. Usluga sada mijenja svoju strategiju i fokusira se na partnerstva s diskontiranim računima.

Exit mobile version