Site icon olovka.info

Neobična tropska riba nasukala se na obalu Oregona FOTO GALERIJA

opah riba

Velika šarena Opah riba nasukalala se na oregonsku obalu prošle sedmice. Rijetka riba teška oko 45 kilograma, poznata i kao Moonfish, otkrivena je na plaži Sunset u gradu Seasideu.

Riba je rijetka za obalu Oregona, naveli sui z Seaside Aquariuma u objavi na Facebooku, u kojoj su postavili nekoliko fotografija ribe.

Keith Chandler, generalni direktor Seaside Aquariuma, rekao je za CNN da je ovu riba neobično naći na obali oregona te da je u sjajnom stanju.

“Prilično su cool ribe i obično ih ne viđamo na obali. Bilo je prilično uzbudljivo za lokalno stanovništvo”, rekao je Chandler.

Prema Nacionalnoj upravi za okeane i atmosferu (NOAA), o vrstama se malo zna jer žive duboko u okeanu. Vrsta se obično nalazi u umjerenim i tropskim vodama.

Zbog stanja u kojem je pronađena riba, Chandler vjeruje da je na plaži bila manje od sat vremena prije nego što je osoblje akvarija dobilo obavijest o tome.

Kako riba nije preživjela čuva se u velikom zamrzivaču, a akvarij planira surađivati s jednom lokalnom organizacijom na seciranju ribe kako bi saznali više o toj vrsti.

Exit mobile version