Site icon olovka.info

Neimar jučer razgovarao s Mesijem kako bi Argentinac prešao u PSŽ

mesi psž

Zvijezda PSG-a Neimar juče je razgovarao s Lionelom Mesijem kako bi pokušao nagovoriti Argentinca da nastavi karijeru u redovima Pari Sen-Žermena, javio je ESPN.

Mesi je saopštio čelnicima Barselone kako želi napustiti Camp Nou stadion, a mediji su već ranije izvijestili kako je PSG jedan od klubova koji prati razvoj situacije s Argentincem.

Prema informacijama do kojih je došao ESPN Neimar je već počeo lobirati kako bi Mesi potpisao za klub iz Pariza. Ostao je u bliskom kontaktu s Argentincem nakon što je 2017. godine prešao na Park prinčeva za rekordnih 222 miliona eura.

Messi je želio da se Neimar prošlog ljeta vrati u redove Barselone, ali Katalonci nisu uspjeli ispuniti želju Argentinca.

Mesi želi ovog ljeta napustiti Barselonu kao slobodan igrač, pozivajući se na klauzulu u kojoj stoji da može napustiti klub s Kamp Nou stadiona na kraju svake sezone, ukoliko o tome obavijesti čelnike katalonskog velikana u određenom vremenskom roku.

Barselona tvrdi da je rok za upotrebu te klauzule istekao u junu, ali Mesijev pravni tim tvrdi da je i dalje na snazi zbog produženja sezone koja je uzrokovana pandemijom koronavirusa. Barselona je poručila kako Mesi može napustiti klub, ali samo ako neko plati 700 miliona evra, koliko iznosi odštetna klauzula.

Odlaskom Kavanija, Čupo-Motinga, Tiaga Silve i Meuniera PSŽ je značajno smanjio izdatke za plate i vjerovatno ne bi imao tu prepreku u slučaju da Messi bude dostupan kao slobodan igrač. Posljednji izvještaji medija kažu kako je Argentinac ipak najbliži prelasku u Mančester Siti.

Exit mobile version