Site icon olovka.info

Neće se Engleska prošetati kroz grupu, Americi falilo sreće VIDEO

engleska sad katar 2022

U okviru drugog kola grupe B na Svjetskom prvenstvu u Kataru, derbi meč su odigrali Engleska i Amerika. Bila je Engleska neprepoznatljiva na terenu pod premisom da će se prošetati kroz grupu, a Americi je nedostajalo malo sreće za pogodak, na kraju se završilo 0:0.

Prvi kakva takva prilika na meču, pripala je Englezima u 10. minutu. Hari Kejn je primio dobar pas u šesnaestercu Amerike, tukao je ali mu je šut blokirao defanzivac.

Sedam minuta kasnije tačan centaršut, na otprilike 11 metara od gola je dočekao Hadži Vrajt. Nadvisio je odbranu “Gordog Albiona” i pucao glavom, ali je lopta proletjela pokraj desne stative Džordana Pikforda.

Nova prilika za “Zvijezde i pruge” se ukazala u 26. minutu. Veston Mekejni je bio u dobroj prilici nakon ubačaja sa strane i tukao je s otprilike 12 metara. Međutim, nije bio precizan i lopta je otišla visoko iznad gola Engleske.

U 33. minutu je viđena najbolja prilika u prvom poluvremenu. Kristijan Pulišić se izborio za prostor i snažno je šutirao, ali je pogodio prečku “Tri lava”. Bacio se Pikford, ali da je udarac letio nekoliko centimetara niže golman Evertona bi bio apsolutno nemoćan.

https://www.youtube.com/watch?v=dpIw92IvOmg

Dva minuta prije isteka regularnih 45 minuta, Seržinjo Dest je poslao sjajan centaršut u kazneni prostor Engleske. Pulišić je pokupio loptu, ali njegov udarac glavom sa sredine šestnaesterca je proletio malo pokraj lijeve stative protivnika.

Posljednja prilika u prvom dijelu igre, viđena je u prvom minutu nadoknade. Mejson Maunt je primio nisku loptu na ivici šestnaesterca i uputio dobar udarac u donji lijevi ugao golmana Meta Tarnera. Amerikanac je refleksnom odbranom spriječio njegov pokušaj, ostalo je 0:0 na poluvremenu.

Na isteku sata igre Timoti Vea je poslao nisku loptu u šesnaesterac “Gordog Albiona”, ali je engleska odbrana uspjela presjeći taj udarac i izbiti loptu van granica igrališta.

Već u 62. minutu najopasnijih igrač Amerike, Pulišić, je tukao snažno prema golu “Tri lava”, ali je požrtvovni odbrambeni igrač Engleske to blokirao.

Engleska niju uspijevala tokom cijelog meča da dođe do “daha” i uspostavi svoju igru. “Zvijezde i pruge” su sjajnom igrom pokazale da mogu da se nose protiv favorizovanog protivnika.

Pred kraj meča i Amerika je posustala, nedostajalo je malo i snage, a i sportske sreće da stvari budu mnogo komplikovanije u grupi. Ostalo je 0:0, a to znači da je u ovoj grupi i dalje sve otvoreno.

Exit mobile version