Site icon olovka.info

Nastavak Lige šampiona u augustu uz revolucionarnu promjenu?

nastavak lige šampiona

Evropska fudbalska federacija (UEFA) i dalje je stava da se sezona Lige šampiona 2019/2020 odigra do kraja, a ako to epidemiološka situacija dopusti, utakmice bi se mogle igrati u avgustu. Radna grupa koju čine UEFA, Udruženje evropskih klubova (ECA) te Udruženje evropskih liga koje čine predstavnici nacionalnih prvenstava širom Evrope donijela je odluka o Ligi prvaka.

Naime, sve će se nastaviti u avgustu i cilj je prvo odraditi preostale dvoboje osmine finala, a onda bi se u četvrtfinalu i polufinalu igrala samo jedna utakmica.

Međutim, to je samo prijedlog koji tek mora odobriti Izvršni odbor UEFA-e na sastanku 17. juna, a oni se navodno slažu s ovakvom odlukom.

Podsjetimo, četvrtfinale su do sada osigurali Atletico Madrid, Leipzig, PSG i Atalanta, a svoje duele moraju još odraditi Manchester City – Real Madrid (2:1), Barcelona – Napoli (1:1), Lyon – Juventus (1:0) te Chelsea – Bayern (0:3).

Finale Lige prvaka će se igrati u Istanbulu, a klubovi će dobiti slobodan septembar kako bi se pripremili za početak nove sezone koja će vjerovatno započeti kasnije od očekivanog.

Exit mobile version