Site icon olovka.info

Nastavak ili prekid takmičenja? Evo šta kažu u Fudbalskom savezu Srpske

korona fudbal rs

Republički štab za vanredne situacije juče je donio nove mjere, odnosno produžio postojeće, što znači da se niželigaši i kategorije pionira, predpionira i pjetlića u Republici Srpskoj i dalje neće vraćati na fudbalske terene.

S tim u vezi, saopštenjem koje prenosimo u cjelosti obratili su se javnosti iz Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS):

“Republički štab za vanredne situacije je, nažalost, produžio mjere zabrane sportskih takmičenja, na nižim nivoima od prve lige.

Fudbalski savez Republike Srpske, tim povodom je zakazao sastanak u nedjelju, sa predsjednicima svih područnih saveza, u namjeri da se razmotri trenutna situacija, koja pogađa sve fudbalske radnike.

Smatramo da fudbal nije sfera koja utiče negativno na širenje virusa korona, i čvrsto smo opredijeljeni za nastavak svih fudbalskih takmičenja, stoga ćemo zahtijevati od svih nadležnih institucija da preispitaju svoje odluke, te dozvole da se ponovo zakotrlja lopta na niželigaškim terenima.

Insistiramo na hitnom sastanku sa predstavnicima Ministrastva porodice, omladine i sporta, kako bismo što prije nastavili sva takmičenja”, naveli su u saopštenju iz FSRS.

Exit mobile version