Site icon olovka.info

NARANDŽASTI METEOALARM Danas oblačno, vjetrovito i nestabilno vrijeme

bih narandžasto upozorenje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se nastavlja oblačno, vjetrovito i nestabilno vrijeme uz manji pad temperature vazduha, a obilnije padavine očekuju se na jugozapadu i jugu.

Kiša će početi da pada na jugu i zapadu, a na istoku će u prvom dijelu dana i dalje biti suvo, tokom dana će jačati na jugu i zapadu, biće i pljuskova sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Poslije podne kiša će se postepeno premještati ka istoku, a do večeri na zapadu prestanak padavina. Obilnije padavine se očekuju na jugozapadu i jugu.

Duvaće slab do umjeren vjetar na sjeveru, a u ostalim predjelima jak, ponegdje i olujni jugo, a do večeri vjetar će slabiti u većini predjela.

U trebinjskoj regiji očekuje se od 60 do 100 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 120 litara, zbog čega je izdat crveni meteoalarm.

Jake padavine očekuju se i u Mostaru i okolini, između 50 i 70, lokalno do 80 litara po metru kvadratnom, te je za ovo područje danas na snazi narandžasti meteoalarm.

Narandžasti meteoalarm zbog jakog vjetra brzine 50 do 80 kilometara na čas, na planinama i više, izdat je za fočansku, sarajevsku i livanjsku regiju i na snazi je do podne.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u većini krajeva umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a kiša pada u Hercegovini, te u zapadnim, sjeverozapadnim i istočnim područjima.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 18 do 26, u višim predjelima od 15 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Gacko 12, Bijeljina 13, Zvornik 14, Doboj 15, Gradiška 16, Višegrad 17, Prijedor 18, Tuzla 21, Sarajevo, Zenica i Foča 22, Neum 23, Banjaluka 24 stepena Celzijusova.

U protekla 24 časa u Gacku je pao 21 litar kiše po metru kvadratnom, a u Novom Gradu 15.

Exit mobile version