Site icon olovka.info

Napitak za mršavljenje od pet sastojaka

napitak za mršavljenje

Prekomjerna težina i višak masnoće na stomaku mogu rezultovati mnogim ozbiljnim zdravstvenim stanjima poput dijabetesa tipa 2, bolesti srca, moždanog udara, hipertenzije i nekih vrsta karcinoma.

Zato, mršavljenje, odnosno gubljenje trbušne masnoće nije ništa drugo nego smanjenje rizika od zdravstvenih tegoba u budućnosti.

Uzevši u obzir da znamo kako ne postoje magične tablete ili napitak za mršavljenje koji će preko noći “otopiti” masnoću, ono što znamo jeste da postoje određene prirodne namirnice koje vam mogu pomoći u tome i to u vremenu kraćem nego što vi to možda očekujete.

Dakle, konzumiranje određene hrane i pića koji eliminišu toksine iz tijela najbolji su i najefikasniji prirodni načini za smanjivanje tvrdoglavih masnih naslaga.

Domaćim lijekovima koji će vas, ako se odlučite na njihovu konzumaciju, hidrirati i podstaknuti vas na izbjegavanje drugih, nezdravih pića.

Recept:

Sastojci:

Priprema:

Naspite 250 ml mlake vode. U toplu vodu dodajte dvije kašike jabukovog sirćeta. Zatim dodajte svježe iscijeđeni limunov sok, cimet u prahu i med. Sve sastojke dobro promiješate dok se ne sjedine i onda uživajte u napitku (po mogućnosti ujutro, na prazan želudac) koji će vam “magično” otopiti masne naslage!

(24sata.hr)

Exit mobile version