Site icon olovka.info

Najpoznatiji plivački portal o čudesnoj Lani Pudar: Ponovo je ispisala istoriju svoje zemlje VIDEO

lana pudar evropsko prvenstvo rim

Najpoznatiji plivački portal na svijetu swimswam.com posvetio je članak Lani Pudar koja je osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u disciplini 100 metara delfin, istakavši da je ponovo ispisala istoriju svoje zemlje.

Lana je u finalu imala vrijeme 57.27, što je bilo dovoljno za treću poziciju na kraju utrke. Prvakinja Evrope je postala Šveđanka Luiz Hanson koja je imala vrijeme 56.66, a srebro je osvojila Francuskinja Mari Vatel (Francuska) s vremenom 56.80.

“Kao i nekoliko puta u protekloj godini, bosanskohercegovačka 16-godišnja Lana Pudar upisala se u istoriju svoje zemlje. U ženskom finalu na 100 metara delfin, postigla je najbolji rezultat u životu, završivši 3. sa vremenom 57.27. Ova izvedba bolja je za 0,10 sekundi od njenog prethodnog rekorda koji je plivala na Serbian Openu u martu 2021, a oborila je i državni rekord u ovoj disciplini.

Lana Pudar / Evropsko prvenstvo Rim 2022.

Možda najvažnije, Pudar je još jednom ispisala nacionalnu istoriju, osvojivši bronzanu medalju. Njena brozna je prva medalja za BiH u plivanju na Evropskim prvenstvima”, navodi se između ostalog u članku posvećenom Lani na portalu swimswam.com.

Lana je na Evropskom prvenstvu već nastupila u disciplini 50 metara delfin u kojoj je zuzela 10. mjesto, dok je danas očekuju kvalifikacije na 200 metara delfin.

Lana Pudar / Bronzana medalja, Evropsko prvenstvo Rim 2022.
Exit mobile version