Site icon olovka.info

Nagradni fond za Ligu šampiona povećan za 500 miliona evra!

Nagradni fond Lige šampiona

Liga šampiona od naredne sezone mijenja format, a to je dovelo i do povećanja nagradnog fonda, koji je sa dvije milijarde evra, porastao na 2,5 milijardi.

Za plasman u elitno evropsko takmičenje klubovi će inkasirati 18,62 miliona evra umjesto dosadašnjih 15,64 miliona. Svaka pobjeda donijeće na račun učesnika 2,1 milion evra, dok neriješen iznos donosi 0,7 miliona.

Da podsjetimo, naredne sezone u Ligi šampiona igraće 36 umesto dosadašnja 32 kluba. Nema više grupne faze nego se igra jedinstvena liga.

U novom formatu svaka ekipa igraće osam umjesto šest utakmica i sakupljaće bodove za prolazak. Neće više igrati protiv istih protivnika kod kuće i na strani.

Prvih osam sa tabele plasiraće se direktno u osminu finala. Ekipe plasirane od 9. do 24. mesta igraće drugi krug (jednu utakmicu kod kuće i jednu na strani) za prolaz među 16 najboljih.

Parove u toj kvalifikacionoj fazi odlučiće žreb, a ekipe će biti podijeljene u dvije grupe – nosioce (od 9. do 16. mesta u ligi) i nenosioce (od 17. do 24. mjesta). Poslije toga će pobjednici igrati protiv nekoga od osam najbolje plasiranih iz prvog kruga.

Exit mobile version