Site icon olovka.info

Nadal neće nastupiti na Rolan Garosu

Nadal rolangaros 2023

​Španski teniser Rafael Nadal ipak neće moći nastupiti na Rolan Garosu, a razlog je povreda koju još uvijek nije sanirao.

Nadal se nije uspio dovoljno oporaviti kako bi zaigrao na turniru koji je osvojio 14 puta u svojoj karijeri od debija 2005. godine uključujući prošlu godinu.

Biće to prvi put u 18 sezona da Španac propušta francuski Grend slem, iako se povukao s turnira i 2016. godine zbog loma lijevog zgloba koji ga je spriječio da odigra meč trećeg kola protiv Marsela Granolersa.

Od posljednjeg zvaničnog Nadalovog meča prošlo je 120 dana, kada je nastupio u drugom kolu Australijan opena i upisao poraz od Mekenzija MekDonalda. Dan kasnije je ustanovljena povreda lijeve noge zbog koje je propustio devet turnira u kalendaru, Dohu, Dubai, Indijan Vels, Majami, Monte Karlo, Godo, Madrid, Rim i sada Rolan Garos. To ga je koštalo 2.370 bodova i ispadanja iz top 10 prvi put od aprila 2005. godine.

Nadal ima 445 bodova na ATP listi, što znači da nije ni u top 100, nego na 130. mjestu. Tako nisko se nije našao od 24. marta 2003. godine.

Ako se Rafa oporavi do Vimbldona, za ulazak u žrijeb trebaće mu “Vajld kard”, prenosi “Klix”.

Nadal će se danas zvanično obratiti medijima te će saopštiti detaljne informacije.

Rolan Garos se igra od 22. maja do 11. juna.

Exit mobile version