Site icon olovka.info

Na 25. redovnoj sjednici Skupštine grada Doboja usvojene odluke o dva kreditna zaduženja u ukupnom iznosu 10.373.000 KM VIDEO

skupština grada doboj krediti

Danas je održana 25. redovna sjednica Skupština grada Doboja na kojoj su usvojene odluke o dva kreditna zaduženja putem kojih će se grad Doboj kreditno zadužiti kod Evropske investicione banke u ukupnom iznosu od 8.973.000 KM, dok će se u iznosu od 1.400.000 KM zadužiti kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Rok otplate kod prvog kredita je 25, a kod drugog 32 godine sa grejs periodom od šest, odnosno sedam godina.

Sredstva će biti utrošena za realizaciju projekata koji se nalaze u planu kapitalnih investicija grada, odnosno za realizaciju projekata „Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva” i „Modernizaciju vodnih i sanitarnih usluga”.

Zeleno svjetlo za ove odluke stiglo je od 24 odbornika. Protiv je bio odbornik Partije demokratskog progresa, koji smatra da je grad previše zadužen, dok su dva odbornika Socijalističke partije bila suzdržana.

Na dvadesetpetoj redovnoj sjednici lokalnog parlamenta pred odbornicima se našao obiman dnevni red sa 54 tačke. Najveći broj tačaka odnosio se na usvajanje izvještaja o radu preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Doboj.

Na ovom skupštinskom zasjedanju data je saglasnost i o pokretanju stečajnog postupka nad Javnim preduzećem Direkcija za izgradnju i razvoj grada Doboja.

/RTV Doboj/

Exit mobile version