Site icon olovka.info

Mundobasket 2023: Poznato 10, čeka se još 6 reprezentacija

mundobasket 2023 prvi krug

Prolaz u drugi krug Svjetskog prvenstva u košarci osiguralo je 10 reprezentacija poslije utakmica odigranih u utorak. U srijedu će biti poznata imena još 6 reprezentacija, a onda će se formirati nove grupe, u koje se prenose pobjede iz prvog kruga. Ovako za sada izgleda stanje na Mundobaksetu.

Litvanija je bila bolja od Crne Gore u grupi D 91:71 i prošla je dalje kao prva sa skorom 3:0. Crnogorci prolaze u drugi krug kao drugi. Egipat i Meksiko su ispali.

Iz grupe E prošla je Njemačka sa sve tri pobjede kao prvoplasirana, dok Australija ima dvije pobjede i poraz. Japan ima pobjedu i dva poraza, a Finska je pretrpjela sva tri poraza. Njemačka i Australija igraće u grupi K protiv dvije najbolje iz grupe F u kojoj su Slovenija, Gruzija, Zelenortska ostrva i Venecuela.

Kanada je ubjedljivo sa 101:75 dobila Letoniju i prošla dalje kao prva u grupi H. Ispali su Francuska i Liban.

Iz grupe B Srbija, koja će u srijedu igrati protiv Južnog Sudana, pobjedom može da osigura prolazak i prvo mjesto. Za drugo mjesto najizgledniji kandidat je Portoriko, koji će igrati protiv Kine, koja ima skor 0:2 i već je ispala.

Sjedinjene Američke Države su siguran putnik u grupi C, a u međusobnom meču za drugo mjesto u boriće se Grčka i Novi Zeland.

U grupi F drugi krug može pobjedom protiv Zelenortskih ostrva da osigura Slovenija. Gruzija može eventualnim trijumfom protiv Venecuele da potvrdi prolazak.

Na kraju, u grupi G sigurni putnici u drugi krug su Španci, a ispali su Iranci. Obala Slonovače i Brazil boriće se za mjesto u drugom krugu u međusobnoj utakmici koja se igra u srijedu.

/SportKlub/

Exit mobile version