Site icon olovka.info

Mladi igrač Borusije Dortmund doživio stravičnu povredu, Haland nije mogao ni da gleda (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Mateu Morey

Borussia Dortmund plasirala se u finale Njemačkog kupa nakon što je protiv Kiela slavila s uvjerljivih 5:0, a meč je obilježila i horor povreda mladog Mateua Moreyja (21) kojem je teško stradalo koljeno.

Milioneri su slavili golovima Reyne (2), Reusa, Thorgan Hazarda i Bellinghana, ali detalj iz 72. minute šokirao je sve na terenu, kao i gledaoce kraj malih ekrana.

Desni bek Borussije Dortmund je u pokušaju da dođe do lopte nezgodno stao te mu je tom prilikom teško stradalo koljeno. U nevjerici je bio i Erling Haaland koji je sve to posmatrao s tribina, a njegov izraz lica i trenutak kada se uhvatio za glavu, najbolje oslikavaju ozbiljnost situacije.

“To je zasjenilo pobjedu. Tako dobar momak je pretrpio tešku povredu zbog koje je morao biti prebačen u bolnicu. Nadam se da će ga porodica moći posjetiti. Znam da smo usred pandemije, ali volio bih to”, kazao je nakon meča trener Borussije Edin Terzić.

Morey, koji je u 62. minuti ušao kao zamjena za Lukasza Piszczeka, bio je samo desetak minuta na terenu prije teške povrede, a stradali su mu križni ligamenti.

Borussia Dortmund će u finalu Njemačkog kupa igrati protiv Leipziga.

(kLIX)

Exit mobile version