Site icon olovka.info

Ministar Sevlid Hurtić hospitalizovan zbog bolova u grudima

sevlid Hurtić

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić danas je hospitalizovan zbog bolova u grudima, potvrdio je za Klix.ba njegov šef kabineta.

On je nakon pregleda zadržan u tuzlanskoj bolnici zbog pretraga i biće pod nadzorom ljekara.

Iz kabineta Sevlida Hurtića jutros je saopšteno kako on neće prisustvovati današnjem događaju u kojem će interno raseljene porodice dobiti ključeve novoizgrađenih stanova u Vogošći, iako je u nadležnosti ovog ministarstva i vođenje projekta.

Razlozi su, kako je saopšteno, moralne prirode.

“Ministar Hurtić svečanom uručenju 27 ključeva za isto toliko porodica ne želi prisustovati iz moralnih razloga te zbog opstruisanja ovog projekta putem kojeg je u BiH do sad izgrađeno 2.778 stambenih jedinica, a čijem otvaranju predsjedavajuća Krišto nikada nije prisustvovala”, naveli su.

Zbog toga, ministar Hurtić smatra nedopustivim da vrpe presjeca onaj čija politika godinama ne odobrava izdavanje sredstava iz budžeta za ovaj projekat.

“Ministarstvo već godinama u budžetskom zahtjevu traži sredstva za završetak projekta, a što je i predviđeno međunarodnim sporazumom. Zbog toga gotovo 300 većinom bošnjačkih porodica u Republici Srpskoj nije dobilo krov nad glavom, i pitanje je kada će” saopšteno je iz Ministarstva.

/Klix/

Exit mobile version