Site icon olovka.info

Milić: Ubice iz Doboja imale karakteristike sociopate i psihopate

ubice iz doboja

Psiholog i sudski vještak Aleksandar Milić gostujući u ATV jutro, govorio je o svirepom ubistvu Saše Kulišića u Doboju.

Milić kaže da je nužno da se procijene okolnosti koje su prethodile ovom stravično zločinu.

U ovom slučaju, ubistvo je planirano i ima dvoje saučesnika. Ovdje je nužno da se procijene okolnosti koje su ranije prethodile. Vidimo da se radi o velikoj razlici između Sašine supruge i ljubavnika. Baš ta razlika, je znak, da neko ima karakteristike koje mogu dovesti do problematičnog ponašanja. Zbog toga, neophodno je izvesti vještačenje. Kao druga stvar, potrebno je istražiti strukturu ličnosti kao i motive. U svakom slučaju, oni su to planirali. Međutim, vidi se koliko je to prozirno i naivno. Sa aspekta sudskog vještačenja procjena ličnosti – rekao je Milić.

Sudski vještak kaže su počinioci ovog teškog krivično djela imali karakteristike sociopate i psihopate, te da je takve znakove teško vidjeti “na prvu”.

To su osobe vođene egoizmom. Dakle, samozadovoljavanje svojih potreba. Nagonski odnosi uticali su na to da se počini nešto ovako. Jer nagon ne može da izvrši uvid u sopstvenu situaciju. Prejaki nagoni, prejake emocije, egoizam, ali i intelektualni nivo, zasjenili su i ono malo inteligencije što su imali. Ti nagoni ne mogu da sagledaju posljedice, koje su katastrofalne. S obzirom da su to tako brutalno izveli, to govori da nemaju empatije prema žrtvi i porodicama – kaže Milić.

Milić ističe da takve karakteristike, su karakteristike sociopata i psihopata, te dodaje da ih je teško vidjeti na prvi pogled.

Foto: atvbl.rs

/Internet portal – Alternativna televizija Banjaluka/

Exit mobile version