Site icon olovka.info

Milan i Inter dogovorili izgled spektakularnog novog stadiona, godišnja zarada 80 miliona evra FOTO

milan inter novi stadion

Veliki projekat Milana i Intera o izgradnji novog stadiona dočekao je epilog nakon što su italijanski fudbalski velikani dogovorili izgled i detalje stadiona.

Već dvije godine traju pregovori Milana i Intera oko izgradnje novog stadiona čime bi kultni San Siro/Đuzepe Meaca otišao u istoriju. Gazzetta dello Sport danas je ekskluzivno objavila da su dva velikana dogovorila sve detalje oko spektakularnog zdanja.

Unutar narednih 48 sati Milan i Inter će na zvaničnim stranicama objaviti zvanične detalje izgradnje novog stadiona, ali su oni već objavljeni u medijima. Stadion će primati oko 65.000 gledalaca.

Sadašnji stadion ova dva kluba prima 80.000 gledalaca, a moderna verzija milanskog stadiona primaće 15.000 gledalaca manje.

Međutim, novi stadion će imati neuporedivo veći broj VIP mjesta kako bi se prihodi kluba povećali.

Takođe, novi stadion u Milanu biće namijenjen za brojne “nefudbalske” sadržaje kako bi se razvili dodatni prihodi, kao što je to slučaj u Totenhemu s novim stadionom.

Kao i Totenhemov najskuplji stadion na svijetu, ovo fantastično zdanje dizajniraće američka kompanija Populous.

Mediji u Italiji objavljuju da će Milan i Inter godišnje ostvarivati dobit od stadiona u iznosu 80 miliona evra.

Otvaranje je planirano za 2027. godinu, kada će San Siro otići u prošlost, a eksterijer stadiona bit će modifikovan na osnovu toga koja ekipa igra na njemu, da li Milan ili Inter.

Exit mobile version