Site icon olovka.info

Metallica izvela “Master of puppets” kod Džimija Kimela VIDEO

metallica

Uoči izdavanja svog posljednjeg albuma “72 Seasons”, Metallica je svratila do Džimija Kimela uživo kako bi izvela svoju pjesmu “Master of Puppets”. Pjesma potiče sa istoimenog albuma iz 1986. i smatra se jednim od vrhunaca ovog benda.

Ovo slijedi niz pjesama koje je Metallica svirala na Kimelovom programu, izvodeći svoj novi singl “Lux Aeterna” u ponedjeljak i svirajući “Holier Than Thou” sa svog istoimenog albuma u utorak.

“Master of Puppets” takođe su otkrili novi fanovi zahvaljujući njegovom uključivanju u Netfliksovoj serijie “Stranger Things”, gdje Edi Manson koristi melodiju da odvrati pažnju šišmišima.

Prije nastupa, Metallica je snimila i segment u kojem su snimljeni kako upravljaju ručno izrađenim lutkama. Kako je Kimel najavio izvedbu kao “epsku pjesmu čudovišnih razmjera”, bend je pjesmu odsvirao u cijelosti, u rasponu od više od osam minuta s raznim instrumentalnim međuigrama i solažama.

Metallica / Master Of Puppets

Numera “Inamorata” njihova je najduža originalna pjesma do sada sa 11.10 minuta.

Album je također prvi nakon “Hardwired…to Self Destruct” iz 2016., što je prvi dvostruki album koji je Metallica objavila.

“72 Seasons” stiže 14. aprila 2023. godine.

Exit mobile version