Site icon olovka.info

Mesi donio preokret za trijumf PSŽ-a, Atletiko nova žrtva životne forme Salaha

mohamed salah

Širom Evrope odigrano je nekoliko vrlo zanimljivih utakmica u Ligi prvaka, a mnogo uzbuđenja vidjeli smo na Vandi Metropolitano gdje je Liverpul na krilima Mohameda Salaha slavio rezultatom 3:2.

Duel u Madridu ponudio je mnogo toga, a otvoren je na sjajan način. U osmoj minuti je Mohamed Salah, koji igra u životnoj formi, napravio sjajan prodor i postigao izvanredan pogodak nakon što je lopta pogodila blok i prevarila golmana Jana Oblaka.

Samo pet minuta kasnije Nabi Keita je udvostručio prednost Redsa i činilo se da gosti idu ka pobjedi. Ipak, do kraja prvog poluvremena Antoan Grizman je postigao dva gola i vratio meč na početak. No, francuski napadač je u nastavku susreta dobio direktan crveni karton nakon što je udario Roberta Firmina.

Do kraja utakmice fantastični Salah je postigao još jedan gol, ovoga puta sa bijele tačke, i tako donio vrijedan trijumf ekipi sa Otoka.

Velika uzbuđenja vidjeli smo i u Parizu gdje je PSG slavio rezultatom 3:2 protiv RB Leipziga na krilima Lionela Mesija. Kilian Mbape je doveo domaće u vodstvo u devetoj minuti, ali je Andre Silva do odlaska na odmor poravnao na 1:1.

Gosti su u 57. minuti poveli preko Nordija Mukielea, ali je Lionel Mesi u završnici susreta s dva gola donio tri boda Parižanima. Drugi gol s bijele tačke bio je popularna “panenka”.

Desetkovani Milan poražen je od Porta rezultatom 0:1 na gostovanju na Do Dragau. Jedini gol na utakmici postigao je Luis Diaz u 65. minuti, a bh. reprezentativac Rade Krunić je do 82. minute kada ga je zamijenio mladi Daniel Maldini.

Visoku pobjedu upisao je Ajax nad Dortmundom rezultatom 4:0.Liga prvaka, svi današnji rezultati:

Grupa A:

PSG – Leipzig 3:2 (Mbappe 10′, Messi 67′, 75′ – Silva 28′, Mukiele 57′); Club Brugge – Manchester City 1:5 (Cancelo 30, Mahrez 43′, 84′, Walker 53′, Palmer 67′ – Vanaken 81′)
Standings provided by SofaScore LiveScore
Exit mobile version