Site icon olovka.info

Mesi i Ronaldo briljirali u duelu PSŽ-a i zvijezda saudijskog prvenstva (5:4) VIDEO

psž arapske zvijezde

Fudbaleri PSŽ-a pobijedili su na Kralj Fahd International stadionu u Rijadu u prijateljskoj utakmici ekipu Zvijezda Al-Hilala i Al-Nasra rezultatom 5:4, a ovaj duel je vjerovatno bio posljednji okršaj igrača koji su obilježili posljednju eru fudbalera – Lionela Mesija i Kristiana Ronalda.

Susret je otvoren na sjajan način nakon što je Mesi već u trećoj minuti pogodio poslije odličnog proigravanja Nejmara. Uslijedio je mirniji period utakmice, a u 34. minuti Ronaldo je izjednačio nakon što je mirno realizovao udarac s bijele tačke.

Pet minuta kasnije PSŽ je ostao s igračem manje nakon što je Bernat dobio direktan crveni karton, ali to nije spriječilo prvake Francuske da u 43. minuti dođu do novog vodstva golom Markinjosa.

Imao je PSŽ priliku u sudijskoj nadoknadi doći do trećeg pogodka, ali je Nejmar katastrofalno izveo penal pa golman nije imao problema ukrotiti loptu. Kazna je uslijedila samo tri minute kasnije kada je Ronaldo ponovo pogodio, ovaj put nakon što je sam pogodio stativu te poslije velike greške bivšeg saigrača Serhija Ramosa.

Sedam minute igre u nastavku bilo je dovoljno sa se Ramos iskupi za grešku jer je postigao novi vodeći pogodak za PSŽ nakon proigravanja Mbapea. Ipak, revija golova je nastavljena tri minute kasnije jer je Jang Hjun-Soo ponovo izjednačio nakon centaršuta Martineza.

Četvrti pogodak za PSŽ postiže Mbape nakon još jednog penala, a peti je bio djelo Ekitikea u 78. minuti susreta. Konačnih 5:4 postavio je Taliska u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Ronaldo i Messi su igru napustili pola sata prije kraja utakmice te su zaradili brojne ovacije prezadovoljne publike na stadionu u Saudijskoj Arabiji budući da su svjedočili vjerovatno posljednjem duelu najboljih nogometaša svih vremena uz još nekoliko asova najvažnije sporedne stvari na svijetu.

/Klix/

Exit mobile version