Site icon olovka.info

Mediji: Zvezda smijenila Bahara, novi trener dobro poznato i rado viđeno lice

Vladan Milojević

Crvena zvezda je doživjela poraz u vječitom derbiju, u Humskoj je sa 2:1 bolji bio Partizan, a nakon 171. susreta ova dva tima, ekipa iz Ljutice Bogdana je pretrpjela velike promjene.

Kako saznaje Sportal, Barak Bahar je bivši. Izraelac neće biti trener crveno-bijelih nakon poraza od Partizana, a nakon neuspjeha sa Zvezdom ove sezone u Ligi šampiona.

Na klupi Crvene zvezde, Barak Bahar vodio je ekipu u 27 utakmica, ostvario 17 pobjeda, uz dva remija i čak osam poraza. Iako je imao ugovor do 30. juna 2026, odavno je postalo jasno da Izraelac neće dugo ostati na “Marakani”, a neuspjeh u derbiju je bio još jedna potvrda da je vrijeme za rastanak. Zvezda je izgubila derbi, a dobila novog trenera – najuspješnijeg kojeg je imala u posljednjih 30 godina. 

Barak Bahar ostavio je za sobom ekipu na drugom mjestu Superlige, bez Evrope na proljeće i bez jasne ideje u kojoj formaciji bi Zvezda trebalo da igra i ko su prva rješenja na većini pozicija. Takav je slučaj bio u velikoj mjeri i u 171. vječitom derbiju, gde je Partizan kažnjavao prije svega defanzivne propuste gosta, eksploatisao brisani prostor u veznom redu i najkonkretnije kaznio teško razumljivu odluku da Bahar izvuče iz igre desnog beka Kostu Nedeljkovića. Praktično pola minuta nakon što je izašao iz igre, Partizan je dao drugi i odlučujjući gol iskoristivši “rupu” koja je ostala baš na desnoj strani Zvezdine odbrane. Bila je to posljednja Baharova greška u Zvezdi.

Takođe, kako pomenuti portal saznaje, novi trener Zvezde je Vladan Milojević.

Exit mobile version