Site icon olovka.info

Mari uz pomoć Jokića donio pobjedu Denveru nad Lejkersima, Nikolin 87. tripl dabl (VIDEO)

somborac

Tim Denvera nadigrao je LA Lejkerse sa 122:109 na svom terenu predvođen odličnm igrama srpskog centra Nikole Јokića i Džamala Marija. Somborac je i ovu utakmicu završio sa novim 87. trostrukim dvocifrenim učinkom u karijeri.

Od samog početka meča Denver je odličnom timskom igrom preuzeo inicijativu i uvećavao vođstvo, a Lejkersi su uspjeli samo u finišu da pruže ravnopravniji otpor tek toliko da smanje prednost domaćina ispod 20 poena prednosti.

Pobednički tim je u šuterskoj preciznosti predvodio Kanađanin Džamal Mari koji je ubacio 34 poena ali je to pomalo ostalo u senci novog Јokićevog tripl-dabla.

Meč je Jokić završio sa 14 postignutih poena ali je sa 11 skokova uz čak 16 asistencija dao značajan doprinos pobjedi svog tima i postigao 87. tripl-dabl učinak u karijeri.

Somborac je u uvodnim minutima meča postigao seriju od osam poena i praktično trasirao put svom timu a potom se posvetio odbrani i razigravanju ostalih igrača iako tokom cijelog meča nije promašio ni jedan šut ka košu.

Na drugoj strani LA Lejkersi su bili očigledno indisponirani jer u svojim redovima nisu imali Entoni Dejvisa i Lebrona DŽejmsa čiji izostanak nije mogla da nadoknadi ni odlična igra Rasela Vestbruka.

Vestbruk je meč završio kao drugi igrač po efikasnosti sa sa 25 postignutih poena uz po sedam skokova i asistencija ali to nije pomoglo Lejkersima da izbjegnu poraz poslije serije od pet pobjda.

Na drugoj strani Denver je prekinuvši niz Lejkersa ostvario 27. pobjedu i osigurao šanse u nadmetanju sa Memfisom za prvo mjesto na tabeli Zapadne konferencije.

Na domaćim terenima u sinoćnim mečevima sigurni su bili Sakramento nad Orlandom sa 136:111 i Memfis protiv San Antonija sa 121:113, a pobjede na gostovanjima ostvarili su Nju Orleans nad Vašingtonom sa 132:112 i Milvoki nad Njujorkom sa 111:107.

Rezultati NBA utakica:

Exit mobile version