Site icon olovka.info

Malta potrošila više od pola miliona eura pokušavajući pobijediti na Eurosongu

malta eurosong

Malta je potrošila više od pola miliona eura u cilju pokušaja ostvarenja pobjede na ovogodišnjem Eurosongu. Ovo je uzrokovalo žestoke reakcije Maltežana nezadovoljnih kako javni servis koristi njihov novac.

Učešće Malte na ovogodišnjem Eurosongu izazvalo je kontroverzu. Naime, nije riječ o izboru pjesme, haljine ili plesačica. Otkriveno je da je ova država potrošila više od pola miliona eura za uzaludan pokušaj da ostvari pobjedu. Tvrdi se i da je dobar dio ovog novca dat stranim državljanima kako bi se kladili na to da će pjesma “Je Me Casse” koju je pjevala Destiny pobijediti.

Također se tvrdi da je pozamašna svota data influencerima kako bi promovisali pjesmu na društvenim mrežama. U trenutnoj situaciji, imalo bi više smisla promovisati Maltu kao idealnu ljetnu destinaciju, a ne pobjednicu muzičkog takmičenja na kojem nikada ne možete pobijediti iz političih razloga, navode kritičari.

Vlasti odbijaju reći koliko je potrošeno na Eurosong, ne samo na promociju, već i na putne troškove, odjeću, šminku… na sve. Ministar vanjskih poslova Carmelo Abela zatražio je provođenje istrage. Međutim, Abela je i sam optužen za zloupotrebu sredstava poreznih obveznika i odbija vratiti novac.

Exit mobile version