Site icon olovka.info

Majk Tajson pozvao Britance da legalizuju marihuanu, tvrdi da će smanjiti samoubistva VIDEO

majk tajson marihuana

Legendarni bokser Majk Tajson već nekoliko godina bavi se uzgojem i prodajom marihuane u Kaliforniji (država u kojoj je njena potrošnja legalna), a Čelični Mike sada je apelovao da se upotreba kanabisa legalizuje i u Velikoj Britaniji.

Kako je objasnio, vjeruje da će to pomoći u očuvanju mentalnog zdravlja i da će smanjiti stopu samoubistva.

“Kada bi marihuana bila legalna u Velikoj Britaniji, ne biste morali brinuti o svim tim lijekovima na recept koji izluđuju ljude i dovode do samoubistava. Takve stvari bi odmah prestale. Definitivno bi se samoubistva smanjila da ljudi iz Velike Britanije dobiju priliku uzimati taj čudesni lijek”, kazao je Tajson za The Sun.

Inače, Tajson je biznis sa marihuanom započeo 2018. godine kada je izgradio namjenski ranč pod imenom “Tyson Ranch” od 16 hektara za uzgoj medicinske marihuane, a kako je objavio Cheat Sheet, popularni Čelični Mike mjesečno zaradi više od 500.000 američkih dolara (oko 411.000 eura).

Ipak, Tajson ima i troškove s obzirom na to da prema vlastitom priznanju svaki dan puši marihuanu. U izjavi datoj 2019. godine, bivši bokser priznao je da zajedno sa svojim partnerom Ebenom Britonom na mjesečnom nivou za konzumiranje marihuane izdvaja oko 40.000 dolara (oko 35.800 eura).

Tyson Ranch
Exit mobile version