Site icon olovka.info

“Magija zagrljaja” Slađe Martinis

Magija zagrljaja Slađana Martinis

Magija zagrljaja Slađana Martinis

Specifične životne priče generacija rođenih 70-tih godina u Bosni i Hercegovini, koje su se, zbog rata u BiH, obreli bukvalno na svim stranama svijeta, nisu nikakva rijetkost. Neki su se snašli, neki baš i ne. Neki se na svojim prisilnim destinacijama nisu ni snašli, pa su se vratili u rodna mjesta.

Međutim, životnih priča kao što je priča Slađe Martinis nema baš mnogo. Ova rođena Dobojka (Slađanino djevojačko prezime je Džigumović, op.a), trenutno živi u Solunu, u Grčkoj. Njeno životno putešestvije se i ne razlikuje baš mnogo od drugih putešestvija te generacije, ali ono što je ovdje baš neobično, interesantno i jako rijetko je to da je Slađana objavila knjigu. Na Grčkom jeziku. Nije mala stvar.

Knjiga se zove Magija zagrljaja i sastoji se od tri tematske cjeline. Prva cjelina je Breathing Buddies, odnosno disajne vježbe za djecu od 3 do 11 godina. Vježbe su za opuštanje nervnog sistema i povećanje koncentracije kod djece. Druga cjelina Magije zagrljaja su dvije bajke za djecu. Prva, Magija zagrljaja i druga, Strašilac i Plašljivac. Treća cjelina Magije zagrljaja je uspavanka za djecu koja se nalazi, logično, na kraju knjige. Ilustracije za knjigu radila je grčka akademska slikarka Dimitra Vouzou.

Bajke koje bude u nama želju da sa svojom djecom razgovaramo o osjećajima i govore o tome koliko je bitno da pružamo i cijenimo ljubav i dajemo pažnju magičnom osjećaju zagrljaja koji može da ukloni strahove i nesigurnost u dječijim osjetljivim dušama.

Slađa Martinis o dvjema bajkama u svojoj knjizi

Ukratko o autorki

Slađa Martinis rođena je u Doboju, Republici Srpskoj odakle se kao 17-godišnjakinja odselila zbog rata. Poslije mnogih selidbi i školovanja u Njemačkoj, Australiji i Engleskoj, skrasila se 1999. godine u Grčkoj, u Atini. Od 2008. živi u Solunu. Tamo je stvorila divnu porodicu sa dvoje prekrasne djece koja su centar njene njege i njena inspiracija.

olovka.info

Exit mobile version