Site icon olovka.info

Luka Dončić nosio Dalas do važne pobjede, Boston “pomeo” Bruklin VIDEO

boston seltikisi

Košarkaši Boston Seltiksa prva su ekipa koja je izborila nastup u drugom krugu ovogodišnjeg plejofa za NBA prvaka savladavši sinoć u četvrtoj utakmici serije prvog kruga odigranoj u Njujorku Brukin Netse sa 116:112.

Ekipa Stiva Neša je tako porazom u svojoj Barklis Areni završila ovu sezonu na razočaravajući način, bez da je ijednom vodila u utakmici u kojoj nije imala pravo na grešku.

Džejson Tejtum je s 29 poena predvodio strijelce pobjedničke ekipe. Džejlen Braun je uz 22 poena imao i osam skokova. Kevin Durent je za Netse u ovom duelu uspio postići 39 poena, ali je potrošio 31 šut.

Seltiksi će u konferencijskom polufinalu igrati protiv boljeg iz duela između Milvoki Baksa i Čikago Bulsa u kojem aktuelni NBA prvaci vode sa 3-1. Peta utakmica te serije na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak.

Očajnu noć imali su košarkaši Uta Džeza koji su na gostovanju u Dalasu poraženi sa 77:102 čime su Meveriski poveli s 3-2 u seriji, a u otužnu sliku svoje ekipe uklopio se i Hrvat Bojan Bogdanović koji je promašio svih devet pokušaja iz igre.

Meveriksi su od početka utakmice konstantno gradili svoju prednost da bi u trećoj četvrtini eksplodirao Luka Dončić i riješio pitanje pobjednika. U trećoj četvrtini je postigao 19 od svoja 33 poena. Tome treba dodati i 13 skokova, te pet asistencija.

Džejlen Branson je postigao 24 poena, dok je Džordan Klarkson s 20 poena bio najbolji strijelac Džeza.

Šesta utakmica serije na rasporedu je u noći s četvrtka na petak, a igrat će se u Solt Lejk Sitiju.

Rezultati:

Exit mobile version