Site icon olovka.info

Liverpul ponovo pregazio Mančester Junajted (7:0) u najvećem enEleskom derbiju

fk liverpul fk mančester junajted

Fudbaleri Liverpula pregazili su na Anfieldu u 26. kolu Premiershipa ekipu Mančester junajteda rezultatom 7:0, te su tako najavili povratak u borbu za pozicije koje vode u Ligu prvaka.

Liverpul je od početka utakmice dominirao u posjedu lopte te su stvorili nekoliko dobrih prilika, a u vodstvo su došli dvije minute prije kraja prvog poluvremena. Lopta je krenula od golmana, a na kraju je Robertson uposlio Gakpa koji rutinski pogađa za 1:0.

Junajted je pravu katastrofu doživio u drugom poluvremenu pa su izdržali samo dvije minute prije nego što je Nunjez pogodio nakon asistencije Eliota. Samo tri minute kasnije novi šok za Crvene vragove. Salah je sjajno probio po desnoj strani i uposlio raspoloženog Gakpa za velikih 3:0.

Nije se tu Liverpul zaustavio pa su do vrha napunili mrežu ošamućenog Junajteda. Salah se u 66. minuti sjajno snašao i zakucao loptu u mrežu, a devet minuta kasnije Nunjez postiže svoj drugi pogodak nakon centaršuta Hendersona.

Na 6:0 povećao je Salah sedam minuta prije kraja meča čime je postao najbolji strijelac kluba u istoriji kada su u pitanju utakmice Premiershipa. Konačnih 7:0 za potpuni košmar Junajteda postavio je Firminjo u 88. minuti susreta.

Inače, ovo je treći od posljednja četiri međusobna duela da su Redsi razbili svog rivala. Prethodno su dvije utakmice završene rezultatima 4:0 i 5:0.

Liverpul je današnjom pobjedom prestigao Njukasl i sada se nalazi na petom mjestu, dok je Junajted na trećoj poziciji. U narednom kolu Liverpul gostuje Burnmautu, dok će Junajted dočekati Soutempton.

Rezultat i strijelci:

Liverpul – Mančester Junajted 7:0 (Gakpo 43′ 50′, Nunjez 47′, 75′, Salah 66′, 83′, Firminjo 88′)

Tabela:

Exit mobile version