Site icon olovka.info

Litvanija bolja od SAD, slijedi okršaj sa Srbijom u 1/4 finala!

mundobasket Litvanija SAD

Košarkaši Litvanije posle maestralne partije u prvom poluvremenu i odlične u drugom, pobedili su SAD sa 110:104, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Srbije, dok će Italija odmeriti snage sa SAD. Okršaj Litvanije i Srbije na programu je 5. septembra.

Najefikasniji u sastavu Litvanije bili su Karniauskas sa 14, Valančiunas sa 14, Kuzminskas sa 14, Brezdaiki 11, Sedkereskis sa 10, Bendžius sa 10 poena. Kod SAD, Edvards je postigao 35, Branson 14, Bridžis 12 poena.

Litvanija je fenomenalno počela meč protiv SAD. Litvanci su bili agresivni u odbrani, brzi i raznovrsni u napadu. Vodili su poslije prve dionice sa 31:12, vodili su tokom drugog kvartala sa 52:31.

Amerikanci su nastojali da uspostave ravnotežu i egal, ali su se oslanjali na indivudalne akcije, bez pravih rješenja u napadu, bez odgovora za sjajnu igru Litvanije u napadu. Na poluvremenu, Litvanije je vodila 54:37.

Litvanija je početkom posljednjeg kvartala ponovo stekla dvocifrenu prednost – 77:67, očekivao se odgovor Amerikanaca. Ameri su na pet minuta prije kraja imali minus od četiri poena. Odgovorila je Litvanija, a poslije nevjerovatne trojke Kuzminskasa na semaforu je pisalo 94:85. Selekcija SAD je nastojala da stigne do preokreta, ali nije uspjela.

U nastavku meča, SAD su za tili čas stigle do minusa od šest poena i bilo je jasno da do kraja meča sledi velika borba.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Exit mobile version