Site icon olovka.info

Lionel Mesi je novi igrač PSŽ-a!

mesi psž

Najbolji fudbaler svijeta Lionel Mesi (33) je novi igrač PSŽ-a, potvrdio je francuski klub na društvenim mrežama.

Mesi je danas stigao u Pariz na ljekarske preglede i potpisivanje ugovora. Transfer je videoklipom potvrdio i PSŽ najavljujući da će napad najtrofejnijeg francuskog kluba biti pojačan legendarnim Mesijem.

Iako finansijski detalji ugovora nisu objavljeni, Lekip je ranije otkrio da je Mesi dogovorio dvogodišnju saradnju, uz mogućnost da se produži na još jednu godinu, a Argentinac će po sezoni primati oko 35 miliona evra.

Isti izvor naveo je da je Mesi odbio uzeti broj 10 od Nejmara i da je spreman igrati u dresu s brojem 19, a u redove Parižana stigao je kao slobodan igrač nakon isteka ugovora s Barselonom.

Dovođenjem Mesija, PSŽ je formirao možda i najubojitiji napad koji smo imali priliku da gledamo u svijetu fudbala. Fantastičan trio će uz Argentinca činiti još Kilian Mbape i Nejmar, a kada tome dodamo ostale zvijezde, jasno je da su Parižani stvorili najjači tim makar “na papiru”.

Već tokom ovog ljeta dovedeni su Ašraf Hakimi, Georginio Wajnaldum, Serhio Ramos i Đanluiđi Donaruma, a otkupljen je i Danilo Pereira iz Porta, tako da navijači PSŽ-a bolji prelazni rok nisu mogli ni zamisliti.

Mesi je u omladinske kategorije Barselone stigao 2000. godine iz Newell’s Old Bojsa, te je čitavu dosadašnju profesionalnu karijeru proveo u dresu Katalonaca.

Za Barsu je u 778 nastupa upisao 672 pogodaka i 305 asistencija, a od 1. jula ove godine je bio slobodan igrač.

Exit mobile version