Site icon olovka.info

Linda Evanđelista otkrila da se bori sa opakom bolešću: Znam da sam jednom nogom u grobu

Linda Evanđelista

Slavna manekenka Linda Evanđelista otkrila da se već nekoliko godina bori s teškom bolešću.

Naime, manekenki je prije pet godina dijagnosticiran kancer dojke i imala je dvostruku mastektomiju. Rak joj je otkriven tokom redovne kontrole 2018. godine, ali je tek sad progovorila o svojoj teškoj borbi.

“Rezultati nisu bili dobri, a zbog drugih zdravstvenih faktora, bez oklevanja, jer sam htjela da sve ostavim iza sebe i da ne moram da se bavim time, sam se odlučila za obostranu mastektomiju. Mislila sam da sam dobro i da sam spremna za život. Rak dojke me neće ubiti”, istakla je.

Međutim, bolest je bila pobjeđena nakratko, jer je manekenka prošle godine saznala da joj se bolest vratila te da sada ima rak u grudnom mišiću.

“Rekla sam svom ljekaru: ‘Iskopaj rupu u mojim grudima. Ne želim da izgleda lijepo. Želim da to iskopate. Želim da vidim rupu u grudima kada završiš. Da li me razumijete? Neću da umrem zbog ovoga'”, navela je.

Manekenka je priznala i da ima užasne rezultate oncotype, testa koji predviđa vjerovatnoću da se rak vrati. Također, ona je kazala da su joj doktori kazali da kada se rak jednom vrati uvijek može ponovo da se desi isto.

“Znam da sam jednom nogom u grobu, ali u potpunosti sam u slavljeničkom raspoloženju”, zaključila je.

Exit mobile version