Site icon olovka.info

Lijep gol, pa izvinjenje i veliko poštovanje: Pogledajte kako je Koman srušio PSŽ u Ligi šampiona

kingsli koman

Fudbaleri Bajerna u prvom meču osmine finala Lige šampiona savladali su Pari Seint Žermen na gostovanju rezultatom 1:0, a jedini gol za njemački tim postigao je bivši igrač ovog francuskog tima Kingsli Koman.

Bajern je, mora se priznati, bio puno bolji tim od sinoć bezidejnog PSŽ-a, a do pobjede su došli zahvaljujući golu koji su postigli u 53. minuti.

Kingsli Koman poslije pogotka PSŽ-u

Alfonso Dejvis odlično ubacuje s lijeve strane, a sjajan volej hvata Kingsli Koman i pogađa za vodstvo svog tima, a treba reći i to da nije slaviti iz poštovanja prema klubu u kojem je prošao omladinsku školu.

“Postizanje gola na stadionu PSŽ-a je moj san iz djetinjstva i bio je to poseban trenutak za mene. Ovo je klub u kojem sam odrastao i gradu kojem sam rođen, a iz poštovanja prema njima, nisam htio slaviti pogodak ispred navijača PSŽ-a”, rekao je Koman nakon meča.

Treba reći i to da golman PSž-a Donaruma nije baš najbolje reagovao u ovoj situaciji, no svakako da je najveći krivac odbrana PSŽ-a koja je ostavila Komana potpuno usamljenog na drugoj stativi.

Do kraja je ostalo 0:1 i Bajern je došao do bitne pobjede.

Revanš susret zakazan je za 8. mart na Allianz Areni.

Exit mobile version