Site icon olovka.info

LIGA ŠAMPIONA: Dinamu bod protiv Salcburga

liga šampiona dinamo salcburg

Fudbaleri Dinama i Salcburga remizirali su u Zagrebu (1:1), u meču četvrtog kola grupe E Lige šampiona.

Šampion Hrvatske je bio u zaostatku od 12. minuta poslije gola Nikolasa Zaivalda, ali su do boda stigli pogotkom Roberta Ljubičića u 42. minutu.

Čitav meč za goste iz Austrije odigrao je i naš Strahinja Pavlović, koji je odigrao jako kvalitetnu partiju, koju je malo pokvarila loša intervencija kod gola domaćih.

Dinamo je bolje otvorio meč, pritiskao je goste, međutim, posle kontranapada u 12. minutu, Maksimir je bio utišan.

Šeško je iz nehata progirao na desnoj strani Nikolasa Zaivalda, kome su defanzivci domaćih ostavili dosta prostora, što je on iskoristio i pogodio mrežu Livakovića.

Dinamo je imao razloga za nezadovoljstvo posle jedne odluke sudije Štilera u 19. minutu.

Arbitar je prilikom izvođenja kornera prekinuo igru zbog međusobnog guranja igrača, da bi sekund kasnije Oršić postigao gol, koji nije bio priznat.

Salcburg je nesvjesno povukao, Dinamo jurio izjednačenje i do njega stigao u 42. minutu, poslije novog gledanja VAR tehnologije.

Najprije je poništen bio pogodak Roberta Ljubičića zato što je Špikić bio najbliži gostiju i navodno mu smetao.

Štiler je poslije gledanja snimka priznao pogodak, a u cijeloj situaciji udjela je imao i Strahinja Pavlović, koji je poslije šuta Ljubičića u namjeri da interveniše skrenuo pravac lopti i poslao je u sopstvenu mrežu.

U nadoknadi domaći su imali još jednu šansu, ali je Ivanušev poslije centaršuta Špikića glavom šutirao daleko od gola.

Dinamo je bolje započeo drugi dio utakmice, a pokušavali su Ademi i Špikić, koji je glavom šutirao iz izgledne pozicije.

Malo po malo, Salcburg je preuzimao inicijativu, najpre je Okafor snažno šutirao iz slobodnjaka, da bi u 74. minutu Sučić pogodio prečku Livakovića.

I jedni i drugi su pokušavali da stignu do pobedonosnog gola, ali nisu uspjeli. Bliži su bili domaći, ali je udarac Bočkaja iz slobodnjaka završio na prečki.

Čelsi je prvi u grupi sa sedam bodova, Salcburg ima jedan manje, dok su po četiri poena do sada sakupili Dinamo i Milan.

Exit mobile version