Site icon olovka.info

LIGA ŠAMPIONA: Bajern lako do osam najboljih, Milan u četvrtfinalu nakon 11 godina VIDEO

liga šampiona bajern psž totenhem milan

Fudbaleri Bajerna i Milana plasirali su se u četvrfinale Lige šampiona.

Bavarci su među osam najboljih timova Evrope došli tako što su eliminisali Pari Sen Žermen.

Oba tima su bez dileme bili jedni od favorita za titulu prvaka Starog kontinenta, ali jedan od njih morao je da bude eliminisan u osmini finala.

Ispostavilo se da će to biti super bogati PSŽ. Bajern je slavio u oba meča. U srijedu veče u Minhenu je bilo 2:0, a u prvom meču u Parizu 1:0.

Sada s mirom mogu da čekaju žrijeb četvrtfinala Lige šampiona. Dodajmo da su golove u Minhenu u srijedu veče postigli Erik Čupo Moting, koji je inače bivši fudbaler PSŽ, i Serž Gnarbi.

Milan eliminisao očajni Totenhem

Fudbaleri Milana plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon što su u revanš susretu osmine finala protiv Totenhema u Londonu odigrali meč bez golova (0:0), što im je nakon trijumfa u prvom susretu 1:0 bilo dovoljno za prolaz i nakon 11 godina plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona.

Utakmica je kasnila desetak minuta s obzirom na gužvu u saobraćaju u Londonu zbog koje su i ekipe zakasnile pri dolasku na stadion.

Iako se očekivala ofanziva Totenhema, popularni Pijetlovi nisu napravili ništa vrijedno pomena u prvom poluvremenu, a činjenica da su iz izviždali domaći navijači nakon isteka prvog dijela najbolje oslikava kako su igrali.

Milan je s druge strane imao dobar plan igre, organizovano su se branili i čekali svoje šanse, a iz jedne takve zamalo su poveli u 51. minuti kada je Brahim Diaz šutirao iz blizine, ali je Forster sjajno odbranio.

Totenhem u 77. minuti je ostao s igračem manje nakon što je Romero dobio drugi žuti karton, a najbliži golu bili su u 93. minuti kada je Maignan sjajno odbranio udarac glavom Kejna.

U kontri na drugoj strani Oriđi je pogodio stativu i do kraja je ostalo 0:0, pa je Milan zasluženo prošao dalje.

Rosoneri će tako nakon 11 godina igrati u četvrtfinalu (žrijeb 17. marta).

Exit mobile version