Site icon olovka.info

LGBT zajednica napala Ibrahimovića zbog šale na Sanremu

lgbt zajednica

Iz politički organizovanog dijela italijanske LGBT zajednice stigle su optužbe na račun Zlatana Ibrahimovića zbog navodne homofobije na njegovom nastupu na Sanremu, gdje je Šveđanin bio poseban gost.

Naime, LGBT zajednicu naljutio je jedan trenutak kada je voditelj događaja tražio od Zlatana da zamisli kako bi izgledao ovaj događaj da se prijenos organizuje iz njegove kuće.

“Pjevači u dnevnoj sobi, djevojke sa Zlatanom. Ti u kuhinji dok mi kuhaš kavu”, rekao je Zlatan pa onda prokomentarisao italijanskog pjevača Achillea Laura.

“Njega bismo stavili u garažu da pazi na automobile, lopovi ne bi ništa ukrali jer bi ga se bojali”, kazao je o pjevaču kojeg mnogi upoređuju s Lady Gagom zbog toga što se ne deklarira kao “on” ili “ona”, nego kao “ono”.

“Ibrahimović je još u Španiji pokazao da je sklon homofobnim ispadima. Kada ga je jedan novinar 2010. godine pitao je li homoseksualac, on mu je poručio da mu dovede svoju sestru”, rekao je predstavnik LGBT zajednice Fabrizio Marrazzo u razgovoru za La Repubblicu.

Marrazzo je podsjetio i na nedavni sukob Ibrahimovića i Lukakua za koji je Zlatan oslobođen svih optužbi za navodno rasističko vrijeđanje.

Exit mobile version