Site icon olovka.info

L’Equipe u idealnu postavu SP-a uvrstio tri Hrvata i samo jednog Francuza, kontroverzan izbor napadača

svjetsko prvenstvo katar idealnih 11

FIFA još uvijek nije objavila imena 11 fudbalera koja će se naći u najboljem timu Svjetskog prvenstva u Kataru, a dok čekamo zvanično najbolje, svi veliki svjetski portali su objavili svoje idealne timove.

Najzanimljiviji izbor je napravio ugledni francuski L’Equipe koji je u idealnu ekipu Mundijala u Kataru uvrstio čak trojicu Hrvata.

Zanimljivo je da su Francuzi u idealnu postavu uvrstili samo jednog svog igrača, iako su svjetski viceprvaci. Uz Hrvatsku, tri predstavnika u idealnoj ekipi imaju i Argentina i Maroko.

Ugledni francuski list na gol je postavio hrvatskog golmana Dominika Livakovića ispred Argentinca Emiliana Martineza, kojeg je FIFA proglasila najboljim čuvarom mreže Svjetskog prvenstva.

Joško Gvardiol zauzeo je svoje mjesto na poziciji lijevoga stopera, a pored njega je Marokanac Roman Sais. Desni bek je Saisov sunarodnjak Ašraf Hakimi, a na lijevu stranu je stavljen Argentinac Markos Akunja.

U veznom redu su hrvatski kapiten Luka Modrić, Marokanac Sofian Amrabat o zvanično najbolji mladi igrač turnira, Argentinac Enzo Fernandez.

U napadu su najbolji igrač i strijelac turnira, Argentinac Lionel Mesi i Francuz Kilian Mbape, a treće mjesto u napadu je prilično kontroverzno – novinari L’Equipea su se odlučili za Engleza Bukaja Saku.

Exit mobile version