Site icon olovka.info

Lekleru pol u Vegasu, trka u nedjelju ujutro VIDEO

Velika nagrada Las vegasa 2023

Vozač Ferarija Šarl Lekler osvojio je pol poziciju pred pretposlednju trku sezone u Formuli 1, Veliku nagradu Las Vegasa.

Monegašanin je na ulicama Las Vegasa došao do pete pol pozicije ove sezone, a 23. u karijeri, krugom u vremenu od 1:32.726 minuta.

Lekleru je najbliži bio njegov timski kolega Karlos Sains junior, koji je imao 44 hiljaditinke zaostatka, međutim, Španac će zbog brojnih promena na bolidu posle incidenta u petak biti pomjeren za 10 pozicija.

Najbliži vozačima Ferarija bio je šampion Maks Ferstapen, koji je bio 378 hiljaditih delova sekunde iza Leklera, pa će on zbog kazne za Sainsa zauzeti drugo mesto na startu.

Borba za pol poziciju pod reflektorima u Las Vegasu se svela na dvojac Ferarija, pa su se Lekler i Sains međusobno izazivali, dok je Ferstapen bio iza njih i zapravo je posljednji put na stazu izašao tek tri minuta prije kraja kvalifikacija. Holanđanin tako nije ni stigao da zagrije pneumatike, pa nije ni imao pravu priliku da ugrozi Leklera i Sainsa, ali je Monegašanin bio za dlaku bolji.

Najbolji među ostalima bio je vozač Mercedesa Džordž Rasel, ispred Pjera Gaslija u bolidu Alpina i dvojca Vilijamsa Aleksa Albona i Logana Sardženta, koji je najprijatnije iznenađenje dana. Osmo vrijeme imao je vozač Alfa Romea Valteri Botas, a prvih 10 kompletirali su Kevin Magnusen iz Hasa i dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso.

Za po jednu poziciju u odnosu na rezultate kvalifikacija zbog kazne koja je Sainsu izrečena napredovaće i Luis Hamilton u drugom Mercedesu i vozač Red Bula Serhio Peres. Njih dvojica su bili prvi ispod crte u drugom dijelu kvalifikacija, što je bilo veliko iznenađenje, a tada su takođe eliminisani i drugi vozač Hasa Niko Hilkenberg, Lens Strol u Aston Martinu i Danijel Rikardo iz Alfa Taurija.

U prvom dijelu su već viđena velika iznenađenja pošto je tada dvojac Meklarena završio kvalifikacije – Lando Noris je bio 16, a Oskar Pjastri 19. Između njih dvojice našli su se Esteban Okon u bolidu Alpina i vozač Alfa Romea Guanju Džou, dok se na samom začelju našao Juki Cunoda iz Alfa Taurija.

https://olovka.info/wp-content/uploads/2023/11/lekler-vegas.mp4

/SportKlub/

Exit mobile version