Site icon olovka.info

Land Rover predstavio Range Rover SV, u prodaji od naredne godine

Ponuda Land Rovera za nedavno predstavljenu novu generaciju Range Rovera proširena je s verzijom SV koju pokreće 4,4-litarski V8 motor.

Peta generacija jedne od britanskih automobilskih ikona predstavljena je prije manje od dva mjeseca, a u Land Roveru nisu dugo čekali da kupcima ponude najnoviji Range Rover u verziji SV s kojom, pored ostalog, stiže više od 1,6 miliona različitih kombinacija za personifikaciju.

Među zanimljivim detaljima s kojima se novi Range Rover SV izdvaja od ostatka društva su elementi na karoseriji i u kabini koji su napravljeni od keramike. Standardna ponuda boja za karoseriju proširena je s dodatnih 14 boja među kojima su i matirane opcije, a posebno zahtjevni kupci mogu dobiti Range Rover SV u bilo kojoj postojećoj boji/nijansi.

Kupci će moći da biraju između sedam verzija 23-inčnih aluminijskih felgi, a i Range Rover SV će biti dostupan sa standardnim i povećanim međuosovinskim rastojanjem.

U Land Roveru su odlučili da RR SV ponude samo u kombinaciji sa 4,4-litarskim benzinskim V8 motorom koji uz asistenciju mehaničkog kompresora nudi 530 KS i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta za čiju je distribuciju na obje osovine zadužen 8-stepeni automatski mjenjač.

Knjiga narudžbi otvara se početkom naredne godine kada će se znati cijena Land Roverovog odgovora na najluksuznije SUV-ove koje nudi konkurencija.

Exit mobile version