Site icon olovka.info

Lajović osvojio Srpska open VIDEO

Dušan Duci Lajović

Dusan Lajovic serves the ball to Andrey Rublev during the ATP 250 Srpska Open 2023 Final match at National Tennis Center on April 23, 2023 in Banja Luka, Bosnia and Herzegovina. (Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs)

Srpski teniser Dušan Lajović pobjednik je Srpska opena. Fenomenalni Duci završio je spektakularnu sedmicu u Banjaluci pobjedom u finalu nad drugim nosiocem Andrejom Rubljovim sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:4) nakon više od dva ipo sata tenisa.

Ovo je velika pobjeda za Lajovića, kojom je sebi osigurao 250 ATP bodova i  ček na 85.000 evra.

Za srpskog tenisera ovo je druga ATP titula u karijeri, do koje je došao na više nego impresivan način.

Lajović je u četvrtfinalu savladao prvog nosioca Novaka Đokovića, u polufinalu četvrtog nosioca Miomira Kecmanovića. A sada je u finalu skinuo skalp drugom nosiocu i braniocu trofeja iz Beograda sa prošlogodišnjeg Srbija opena.

Rubljov do ovog finala nije izgubio nijedan set ali je danas morao pružiti ruku boljem, a to je svakako zasluženo bio Duci.

Lajović je podsjetimo osvojio prvi set u finalu Srpska opena u kojem se slavio sa 6:3.

Prvi set počeo je sigurnim servisom na obje strane.

Prvi udarac je zadao Lajović. Pri rezultatu 2:1 u gemovima oduzima servis Rubljovu. Taj gem je trajao skoro 10 minuta, a poslije velike drame srpski igrač koristi petu brejk loptu, i mijenja rezultat na 3:1.

Rus je u tim trenucima bio jako nervozan i nezadovoljan svojom igrom, pa je jednom bacio reket na zemlju, a čak se i udarao reketom po nozi.

Lajović je potvrdio osvojeni brejk pa je poveo 4:1 na opšte oduševljenje punog centralnog terena.

Iz publike su se mogli čuti povici “Ajmo Duci” i “Bravo Dušane silni”.

Naredna tri gema i Rubljov i Lajović su osvojili bez problema, pa je srpski teniser pri rezultatu 5:3 servirao za osvajanje prvog seta.

Nošen publikom, Lajović je iskoristio stečenu prednost i bez većih problema priveo set kraju.

Andrej Rubljov je bio bolji u drugom setu. riješivši ga u svoju korist sa 6:4.

Rus je odlično započeo ovaj set.

Odmah oduzima servis Lajoviću i sa dva servis gema stiče prednost od 3:0.

Međutim, Lajović je po ko zna koji put na turniru pokazao da se ne nikada ne predaje, uzvraća brejkom, i vraća stvari na početak, 3:3 u gemovima.

Odlična borba viđena je u sedmom gemu na servis Rusa. Oba tenisera pogađala su neke spektakularne udarce, ali je Rubljov imao više sreće i uspio je ponovo povesti sa 4:3.

Lajović je potom bez problema osvojio svoj servis gem, da bi se malo “zakuvalo” ponovo u devetom gemu na servis Rusa.

Ipak sa dva dobra servisa branilac trofeja sprječava veće probleme i ponovo vodi sa 5:4.

Kada se činilo da bi se set mogao igrati na razliku, Rubljov koristi neke Lajovićeve greške i koristi prvu set loptu za 6:4.

Odlučujući set branilac titule počeo je osvajanjem gema bez izgubljenog poena.

Istom mjerom uzvratio je Lajović. Treći gem donio je i prvi brejk u setu. Nakon četiri greške Rubljova, Lajović uzima gem bez izgubljenog poena, čime je poveo sa 2:1.

U narednom gemu srpski teniser uspijeva da sačuva svoj servis i tako stiče prednost od 3:1 u gemovima.

Rubljov u tim trenucima ponovo pokazuje veliku nervozu, što se vidjelo već u narednom gemu. Dupla servis greška pa zatim i lopta koju šalje u aut, donosi Lajoviću 00:30. Rus ipak dobija naredna dva poena.

Ali, Lajović zatim dobijan tri šanse da osvoji novi brejk. Koristi treću kojom je poveo sa velikih 4:1 uz dva brejka prednosti.

Ipak, nakon toga prava drama. Lajović pri rezultatu 5:2 ne koristi svoj servis gem, Rus uzvraća udarac i sa dva sigurna servis gema smanjuje na 5:4.

U desetom gemu srpski teniser koristi prednost servisa. Vodila se velika borba, ali Lajović treću meč loptu na oduševljenje publike pretvara u pobjedu.

Kraj meča je iz lože pratio i najbolji teniser svijeta Novak Đoković, a među 6.000 gledalaca na centralnom terenu bilo je mnogo poznatih lica.

/Nezavisne/

Exit mobile version