Site icon olovka.info

KUD Doboj osvojilo prvo mjesto na Međunarodnom festivalu folklora “Sarimsakli trofej” u Turskoj (FOTO)

Članovi Kulturno-umjetničkog društva Doboj, koji su osvojili ukupno prvo mjesto na Međunarodnom festivalu folklora “Sarimsakli trofej”, danas su Dobojlijama odigrali Užičko kolo na organizovanom dočeku iz Turske.

Direktor KUD-a Rosa Jović rekla je novinarima da je u predivnom ambijentu na Festivalu učestvovalo oko 1.600 folkloraša i da pobjeda zahvaljujući uigranosti dobojskog KUD-a nije iznenađenje, s obzirom na to da je zlato osvojeno i na takmičenju u Rusiji u daleko kvalitetnijoj konkurenciji.

Ona je navela da su na Festivalu u Turskoj učestvovala njihova tri ansambla sa 78 igrača, a da je prvi ansambl odabran da sa koreografijom “Crna trava”, koju je svojevremeno pripremio Dejan Zvečanac, nastupa na završnoj takmičarskoj večeri i zasluženo osvojio prvo mjesto.

Član KUD-a Ognjen Lukić smatra da su žiri očarale ljepote nošnji i osmijesi djevojaka ansambla, a član KUD-a Ivan Prodić ističe da je rezultat ovakav zahvaljujući sinhronizaciji koraka sva tri ansambla.

Milica Demonjić kaže da je nagrada očekivana, da je njihov nastup ispraćen aplauzom i da je zadovoljna dočekom i uslovima boravka u Turskoj.

Folkloraše je danas u Doboju dočekala i načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i društvene delatnosti Sandra Tatić, koja je istakla da je grad ponosan na uspjehe KUD-a Doboj, jer su oni najbolji čuvari bogate tradicije ove lokalne zajednice.

Foto: rtvdoboj.org

(SRNA)

Exit mobile version