Site icon olovka.info

Kristiano Ronaldo ispisao istoriju Juventusa i srušio rekord star čak 86 godina

ronaldo rekord

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo postao je igrač s najviše pogodaka u jednoj sezoni u Juventusovoj istoriji u pobjedi protiv Liona rezultatom 2:1, a nakon koje je Stara dama završila takmičenje u Ligi prvaka, odnosno ovoj sezoni.

Ronaldo je s dva pogotka protiv Lavova iz Francuske stigao do brojke 37. pogodaka u ovoj sezoni za Juventus, čime je srušio 86 godina star rekord Felica Borele, svjetskog prvaka s Italijom 1934, koji je tada postigao 36. golova za Juventus u Serie A i Mitropa kupu

Prvi gol Ronaldo je postigao s bijele tačke, da bi u drugom poluvremenu razornim udarcem lijevom nogom postigao i drugi gol za svoj tim.

Na njegovu žalost, još jedna njegova briljantna partija u Ligi prvaka nije osigurala Juventusu prolazak u četvrtfinale, što mu je prvi put od 2010. godine da neće igrati u ovoj fazi, a zanimljivo, tada ga je u Real Madridu u osmini finala eliminisao takođe Lion, za koji je tada igrao Miralem Pjanić.

Od 37 pogodaka, koliko je Ronaldo postigao ove godine, njih 14 je bilo s bijele tačke, a pored toga upisao je sedam asistencija i nakon dvije godine u dresu Stare dame napokon je uspio postići gol direktno iz slobodnog udarca.

(Klix)

Exit mobile version